Egitim-Dünyası

2015 Şubat Öğretmen Atamasının Gözbebeği: Silopi

2015 Şubat Öğretmen Atamasının Gözbebeği: Silopi

Silopi’ye öğretmen Akını  

Türkiye’nin Güneydoğusuna inanılmaz bir öğretmen ataması var, sadece şubat atamasında Silopi ilçesine 407 öğretmen atandı !

 

Yapılan öğretmen ataması sonrası  öğretmenler Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne işlemleri için geldi. Milli Eğitim Müdürlüğü binasında uzun kuyruklar oluşturan öğretmenler evraklarını ilgili görevlilere teslim etti. Silopi ilçesine atanan ve büyük bir heyecan içerisinde olduklarını dile getiren öğretmenler, “Silopi’yi daha önce internetten araştırdık. Göründüğünden daha büyük bir şehir, çok mutluyuz” yorumlarında bulundu.
Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan ise yüksek oranda yapılan öğretmen atamalarından dolayı memnun olduklarını söyledi. Dayanan,

“2014-2015 eğitim öğretim yılında ikinci dönem başlamış oldu. Bütün öğrencilerimize, öğretmenlerimize hayırlı olsun. Sömestr sürecinde 79 öğretmenimiz özür grubundan dolayı tayini çıkarak ilçemizden ayrıldı. 2015 Şubat atamalarında da ilçemize 407 öğretmen ataması yapıldı. Bu öğretmenlerimizden 136 tanesi sınıf öğretmeni geriye kalanlar ise branş öğretmenleridir. Bu sayı ilçemizin ihtiyacını büyük ölçüde karşılayacak. Eğitimimize malumunuz sene başında ücretli öğretmenler ile başlamıştık. Yaklaşık 350-400 ücretli öğretmenimiz vardı. Şimdi 407 öğretmen ataması ile ne yazık ki ücretli öğretmenlerimizin görevlerine son verilecek.” yorumunda bulundu.

Dayanan şöyle devam etti:

“Eğitim açısından yeni öğretmenlerimizin gelmesi Silopi’deki eğitimimize büyük bir ivme kazandıracaktır. Yeni gelen öğretmenlerimize şimdiden hayırlı olsun. Yeni gelen öğretmenlerimizde büyük bir beklentimiz var. Çünkü ücretli öğretmenlerimizden ne yazık ki bir verim alamadık. Yeni gelen öğretmenlerimiz hem branş bazında olsun hem de sınıf öğretmeni bazında olsun Silopi’ye çok şey katacağını düşünüyorum.
Öğretmenlerimizin gelişinde onlara çok yardımcı olduk. Kalacak yer konusunda, ulaşım konusunda ve müdürlüğümüzdeki işlemlerin hızlı olması açısından gerekli destekleri vermekteyiz. İlçemizde bulunan görevi arkadaşlar ve diğer öğretmen arkadaşlarımız yeni gelen öğretmenlerimize yardımcı oluyorlar. İnşallah en kısa zamanda öğretmenlerimiz göreve başlayacaktır. Şırnak tarihinde ilk defa 2015 ara döneminde bu denli öğretmen ataması yapıldı. Bu açıdan da Milli Eğitim Bakanlığı’na teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
Müdür Dayanan, resmi işlemlerin sona ermesiyle yeni atanan öğretmenlerin ilçe merkezi, belde ve köylerde göreve başlayacaklarını sözlerine ekledi.

Öğretmenlik ataması ve her türlü eğitim haberi için sitemizi takip etmeye devam edin.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ