Egitim-Dünyası

Şubat Atamasından Sonra Öğretmen Alımı Yapılır Mı? 2015

Şubat Atamasından Sonra Öğretmen Alımı Yapılır Mı? 2015

Daha önceki bir yazımızda paylaşmıştık seçimler yaklaşıyor ve ülkenin en büyük sorunu olma yolunda ilerleyen öğretmen atamaları gittikçe büyüyor, sorun derken ,sorun olan  öğretmenler değil sorun ;öğretmenleri atamayan ya da atayamayan sistem.

Birçok internet sitesinde bu haberler gündemde yer almaya başladı , amacın öğretmen alımından çok oy yakalamak olduğu çok açık.

Birçok öğretmen arkadaşımız mağdur bazıları önümüzdeki sınav için kpss dershanelerini doldurmuş durumda peki erken yapılan bir alım şuan ki binlerce öğretmen adayını mağdur etmeyecek mi çalışılan onca ay ve hazırlık ve çalışma emeği evet bunları bir tarafa da koyduğumuzda seçimlerden sonra yine müthiş bir öğretmen atama sorunu yaşanacak.

Sorun büyüyor her geçen gün büyüyen açık, ülkede ki bir çok genci yıpratıyor, artık atanmak isteyen binlerce öğretmen var beklemek istemiyorlar,onlar açısından bakıldığında da sorunun hemen çözülmesi şart , bir haber sitesinde ücretli öğretmenlerin devlete bir kattrilyonluk bir kar sağladığı açıklanmış, bu kar yapılırken binlerce gencin bittiği unutuluyor.

Şimdi iki arada bir derede kalma durumu var çünkü şuan yapılacak bir atama ile birlikte 2015 eylül atamasında alım sayısı düşecektir.

Sorunun çözümü yine devlette bitiyor, eğer ki devlet alım sayısını arttırsa sorun çözülecek, şimdi gelelim haberin ayrıntılarına;

 

6 şubatta yapılacak 15 bin öğretmen ataması sonrası 6 haziranda genel seçimler yapılacak. 4 aylık süre içinde yeni öğretmen ataması olup olmayacağı henüz netlik kazanmasa da tartışmaları beraberinde getirdi. Merkezi memur ataması Nisan ayına alındığından dolayı nisan’da öğretmen alımı olmasını isteyenler çoğunlukta görünüyor

 

Şubat’tan sonra öğretmen ataması olur mu olmaz mı tartışmasını şimdiden yapmak yanlış. Öncelikle 15 bin öğretmen atamasının tercihlerinin 4 Şubat’ta bitmesi, 6 Şubat’ta atamaların yapılması, 9 Şubat’tan sonra da atanan öğretmenlerin göreve başlaması gerekiyor. 9 Şubat’tan sonra yeni bir atamayı düşünmek, konuşmak, tartışmak yerinde olacaktır. Yeni bir atamanın olması için TBMM’den kadro onayının çıkması gerekecektir. Muhalefet partileri mutlaka önerge vereceklerdir ancak önemli olan hükümetin kadro teklifi yapıp yapmayacağıdır.

2011 genel seçimlerinde ne olmuştu?

Bir önceki genel seçim döneminde yani 2011 Haziran seçimlerinden önce ilk defa Haziran ayında 30 bin öğretmen ataması yapıldı. Aynı zamanda sözleşmeli öğretmenler kadroya geçirildi. Seçimlerden sonra Temmuz ayında 6575 öğretmen alımı, Ağustos ayında 11 bin 544 öğretmen alımı yapıldı. Yani genel seçim öncesi 30 bin atama sürpriz bir atama olmuştu. Yine aynı sürprizi bekleyen öğretmen adaylarının gözü MEB’de olacaktır.

Maliye Bakanlığı yeni atamaya izin verir mi?

15 bin öğretmen atamasından sonra yeni bir atamanın yapılıp yapılmayacağı önce Maliye Bakanlığı’na bağlı, sonra MEB’e bağlı ancak seçim dönemi olduğu içinde genel olarak da Başbakana bağlı. Yeni bir öğretmen ataması olması demek, 2015 Eylül Öğretmen kontenjanlarının düşmesi anlamına gelecektir. Bu yüzden Maliye Bakanlığı; ister Nisan’da, ister Mayıs’ta, ister Eylül’de atama yap diyebilir. Seçim dönemine girileceği için hükümetin yeni bir atamaya yeşil ışık yakması muhtemeldir. Hem muhalefet partilerinden hem iktidar milletvekillerinden hem de atanamayan öğretmen adaylarından büyük baskılar olacaktır.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ