Ege Üniversitesi Kayıt tarihleri ve kayıt belgeleri 2014
Ege Üniversitesi Kayıt Tarihleri 2014 2015, Ege Üniversitesi Kayıt İçin Gerekli Belgeler, 2014 Üniversite Kayıt tarihleri ne zaman, Ön Kayıtlar, Ege üniversite Kayıt esnasında istenen belgeler evraklar , Ön Kayıt Tarihleri, Ege kayıt tarihi ve kayıt belgeleri, Kesin Kayıt İşlemleri hakkında detaylı bilgi yazımızın devamındadır.
Öncelikle eğitim-dunyasi.net olarak yeni üniversiteli arkadaşlarımızı tebrik ediyor ve üniversite hayatlarında da başarılar diliyoruz .
Üniversitelerine kayıt yaptırmaya gidecek arkadaşlar için genel olarak hazırladığımız kayıt işlemleri ile ilgili ve Ayrıca ÇOK ÖNEMLİ UYARILAR VE BİLGİLENDİRMELER içeren bu başlıktaki yazımızada bir göz atmanızı öneriyoruz yazı için tıklayın :https://www.egitim-dunyasi.net/universite-kayit-icin-gerekli-belgeler-ve-uyarilar-2014-2015.html
Aşağıda Ege Üniversitesi tarafından istenen genel bilgiler tarihler ve kayıt koşulları yer almaktadır. Ayrıca Ege üniversitesinin Akademik takvimide linkini vereceğimiz adreste mevcuttur. Üniversitenin akademik takviminde ön kayıt tarihleri varsa bu tarihler kesin kayıt tarihleri, öğrencilerin ders kayıt tarihleri sınav tarihleri gibi neredeyse bir yıllık plan bulunmaktadır. Ege Üniversitesi 2014-2015 Akademik takvimi :https://www.egitim-dunyasi.net/ege-universitesi-akademik-takvim-2014-2015-detayli.html
ÖSYM YERLEŞTİRMESİ İLE İLK KAYIT
KESİN KAYIT İŞLEMLERİ
Üniversitemizde eğitim görmeye hak kazanan adaylar, kesin kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak ilan edilen kesin kayıt tarihlerinde Ege Üniversitesi Merkez Kütüphane Binası’na bizzat gelerek kayıtlarını yaptıracaklardır.
KESİN KAYIT ÖNCESİ YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER
- İnternet tarayıcısı kullanılarak http://ebys.ege.edu.tr/ogrenci/ogr0209/default.aspx adresine girilecektir.
- T.C. Kimlik numarası ve doğum tarihi girilecektir.
- T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi doğru bir şekilde girildiğinde, ekrana sözleşme metni gelecektir.
- Sözleşme metni okunarak, “Kabul Ediyorum” butonuna basıldığında, adayın resminin bulunduğu giriş sayfası gelecek ve internetten ön kayıtlanma işlemleri başlamış olacaktır.
Tüm adımlar her sayfada belirtilen kurallar ve uyarılar doğrultusunda eksiksiz bir şekilde doldurulmak suretiyle ön kayıt işlemi tamamlanacak ve son adıma gelindiğinde, adaya sistem tarafından kayıt yeri, tarihi/saati bilgisi verilecektir.
ÖNEMLİ NOT: Ön kayıt sistemi kayıt süresince açık olacaktır Ancak adayların kayıtlanacağı Fakülte/Yüksekokula ayrılan kayıt gününe kadar ön kayıt işlemini tamamlamış olması gerekmektedir.
- Öğrenci katkı payı/öğrenim ücreti ön kayıt sisteminde fotoğrafın altında belirtilen öğrenci numarası ile Halk Bankası şubelerine yatırılacaktır.
KAYITLA İLGİLİ SORULARINIZ İÇİN İRTİBAT NUMARALARIMIZ:
0232 311 30 00
0232 311 31 00
0232 342 57 50
ÜNİVERSİTEMİZE KESİN KAYIT YAPTIRMAK ÜZERE GELECEK OLAN ADAYLARIN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR
* Kesin kayıt zamanı, adayın bizzat kendisi gelerek kayıt yaptırabilir, ancak noterden vekaletname getirildiği takdirde bir başkası adayın yerine de kayıt yaptırabilir.
* Yukarıda belirtildiği şekilde kayıt işlemlerinden önce internet sayfamız üzerinden yapılması gereken bilgi giriş işlemleri yapılmamış ise adaydan bu işlemleri tamamlanması istenecektir. Bu nedenle mutlaka yukarıda anlatılan bilgi giriş işlemlerinin kesin kayıt gününden önce tamamlanmasına dikkat edilmelidir.
* Eksik kayıt belgesiyle yapılan başvurular kabul edilmeyecek ve kayıt yapılmayacaktır.
* Diploma ve mezuniyet belgelerinin asılları ile işlem yapılacağından dolayı, fotokopileri ve noter onaylı tasdikleri ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
* Ayrıca bir mazeret kayıt günü belirlenmeyecektir.
KESİN KAYIT İÇİN GETİRİLMESİ ZORUNLU BELGELER
■ Adayın mezun olduğu liseden aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesinin aslı (başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılamaz)
■ Ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
■ DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile yerleşenler için Ön Lisans Diplomasının aslı , diplomanın hazır olmaması durumunda yeni tarihli Geçici Mezuniyet Belgesinin aslı ( Başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılamaz)
■ Nüfus Cüzdanının Örneği (Aslı görülmek suretiyle fotokopisi alınacaktır.)
■ 3 adet 4,5 x 6 (cm) ebadında fotoğraf (Fotoğraflar son altı ay içinde, önden, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır.)
■ Öğrenci katkı payı/öğrenim ücreti banka dekontu : Kayıt işlemlerinin yapılabilmesi için,öğrencilerin yatırmaları zorunlu olan öğrenci katkı payı/öğrenim ücreti bedellerini, Halk Bankasının herhangi bir şubesine kayıt işleminden önce yatırmaları gerekmektedir. Öğrenci katkı payı/öğrenim ücreti banka dekontu kayıt için zorunlu bir evrak değildir. Kayıt öncesinde yatırmış olacağınız öğrenim katkı bedeli, üniversitemiz öğrenci bilgi sistemine otomatik olarak aktarılacaktır. Bu işlem kayıt için yeterlidir, ancak herhangi bir olumsuzluk durumunda kayıt işlemlerinin yapılabilmesi için, öğrenci katkı payı/öğrenim ücreti banka dekontunun bir örneğinin kayıt esnasında yanınızda bulunması uygun olacaktır.
AÇIKLAMA: Örgün öğretim programlarına yerleşen adaylar öğrenci katkı payı/öğrenim ücreti bedeli ödemeyeceklerdir.
NOT: ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversitemiz tarafından http://kamu.turkiye.gov.trİnternet adresinden sorgulanmakta ve “Askerlik Şubesine müracaatı” gerekli adaylar belirlenerek kayıt esnasında kendilerinden yeni tarihli askerlik durum belgesi istenmektedir.
* Aşağıda belirtilen bölümler için Sağlık Raporu;
-Tıp Fakültesine kayıtlanacak adayların, tam teşekküllü resmi bir hastaneden (Devlet Hastanesi veya Tıp Fakültesi hastaneleri) eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu almaları gerekmektedir.
-Diş hekimliği Fakültesine kayıtlanacak adayların, tam teşekküllü resmi bir hastaneden (Devlet Hastanesi veya Tıp Fakültesi hastaneleri) eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu almaları gerekmektedir.
-Ege Meslek Yüksekokulu’nun Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı’na kayıtlanacak adayların, Devlet Hastanesi veya Tıp Fakültesi
Hastaneleri’nden alacakları; astım, bronşit, epilepsi, nefes darlığı, renk körlüğü, kekemelik, sağırlık vb. gibi biyolojik bozukluğu olmamak; histeri, marazi çarpıntı vb. psikolojik ve sinirsel hastalıklardan herhangi birine yakalanmış olmamak koşullarına uygun Sağlık Kurulu Raporu almaları gerekmektedir. Ayrıca herhangi bir okuldan disiplin cezası ile uzaklaştırılmış olmamak; boy uzunluğunun santimetre olarak son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlıkta olduğunu aldığı Sağlık Kurulu Raporunda belgelendirmeleri gerekmektedir.
– Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programına kayıtlanacak adayların, Üniversitelerin Tıp Fakültelerinden sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduklarını belgeyen rapor almaları; program gereği 2.sınıfta araç kullanmalarının zorunlu olması sebebiyle kayıt tarihinde 17 yaşını tamamlamış olmaları; erkek öğrencilerde 1,65 m’den; kız öğrencilerde 1,60 m’den kısa olmamak, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlığında olmak; kurtarma ve taşıma işlerinde iki kişilik bir ekipte çalışırken sedyedeki bir hastayı ekip arkadaşıyla birlikte taşıyabilecek beden ve fizik yeterliliğine sahip olmaları gerekmektedir.
DİKKAT: İlk ve Acil Yardım Programına kayıtlanacak adayların kayıt merkezine gelmeden önce Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna gidip boy ve kilo ölçümü yaptırmaları ve uygunluk belgesi almaları gerekmektedir.
– Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu’nun Su Altı Teknolojisi Programı’na kayıtlanacak tüm adayların, Üniversitelerin Tıp Fakültelerinin Deniz ve Sualtı Hekimliği Hiperbarik Tıp Anabilim Dalında ya da Özel Tıp Merkezlerinden tüplü ve tüpsüz dalışa yeterlilik raporları almaları gerekir.
– Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu’nun Deniz Ulaştırma ve İşletme Programı’na kayıtlanacak tüm adayların; TC vatandaşı olmak; boyu erkek öğrencilerde 1,65 m’den, kız öğrencilerde 1,56 m’den kısa olmamak; boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlıkta olmak ve kayıt yaptıracak öğrenci adaylarının normal sağlık raporu yerine Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’nden “Gemiadamı Sağlık Yoklama Belgesi” ibaresi bulunan sağlık raporu almak, dilinde kekemelik, pelteklik, tutukluk bulunmamak, yapılacak mülâkat ve beden eğitimi sınavında başarılı olmak gerekir.
Kesin kayıt evraklarını teslim eden ve kaydını tamamlayan öğrencilerimize öğrenci kimlik kartları teslim edilir.
[stextbox id=”info”]- Güncellemeleri ve yeni yazılarımızı facebook sayfamızdan, Twitter sayfamızdan veya google plus sayfalarımızdan takip edebilirsiniz.
- egitim-dunyasi.net olarak sizin için hazırladığımız yazımızla ilgili sorularınızı ve merak ettiklerinizi aşağıya yorum olarak yazabilirsiniz