Atanamayan Öğretmenler Örgütleniyor!
Atanamayan Öğretmenler son yılların en büyük ve en etkili ses getiren sistemi olan sosyal medya üzerinden örgütleniyor.
Sadece öğretmenler değil, mühendisler,sağlıkçılar yani atama bekleyen binlerce memur artık sosyal medya üzerinden örgütlenip bu konuyla irtibatlı bir çok kişiyi takip edip yorum yapıyor.
Memur adayları, mezunlar ve KPSS sonucu alanlar dört gözle devlete atanmayı bekliyorlar. Bu amaçla yıllardır bekleyenler var. Sonuç alamayanlar ve sonuç için baskı oluşturmak isteyenler yeni mecra olan sosyal medyayı etkin olarak kullanmaya başladılar.
AKP’li yakınlarının sınavsız olarak önemli görevlere getirildiği VIP torpil ve “AK Partililer kazanamıyor” diye KPSS’nin kaldırılmasına dair gizli plan tartışılırken madalyonun öbür yüzünde dramatik bir çaba sergileniyor.
Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) giren, ancak atanamayan 1 milyon işsiz buluştukları sosyal medya üzerinden farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.
400 BİNE 199 KADRO
Twitter’da atama konusunda seslerini en çok duyuran ve en organize olmuş grup İİBF mezunları. Te-levizyonlarda canlı yayınlanan programlara, toplumun önde gelen isimlerine ve siyasilere atama isteklerini iletiyorlar. Buna rağmen İİBF mezunlarından 2014’ün sonundaki alım sayısı 199’da kaldı. İİBF mezunu E.B, “Bizimle dalga mı geçiyorlar” diye sordu.
300 BİN ÖĞRETMEN BOŞTA
Twitter’da atama bekleyen öğretmen sayısı 300 bin. Tepkilerini “Öğretmene 40 binle, sevinsin 40 bin aile” etiketiyle ortaya koydular. Sayıları gittikçe artan ve her geçen gün sıkıntı çeken Edebiyat mezunları twitter’da her gün örgütlenmeye çalışıyor.
120 BİN ENGELLİ
120 bin engelli vatandaş da atanma umudunda. Devlette 23 bin engelli kadro açığı bulunmasına rağmen atamaların yapılmaması eleştiriliyor.
70 BİN MÜHENDİS
Ziraat, su ürünleri, gıda mühendisleri ve veterinerler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan 20 bin atama bekliyor. 50 bin mühendis ise ilgili bakanlıklardan atama bekliyor. Geçtiğimiz yıl KPSS’ye giren mühendis sayısı 70 bindi.
100 BİN SAĞLIKÇI
Twitter’da seslerini duyurmaya çalışan meslek gruplarından biri de sağlıkçılar. Hemşire, sağlık yöneticisi, ebe, diyetisyen ve sağlık teknisyenlerinden oluşan 100 bin kişi atama bekliyor.
DÜĞÜN İÇİN ATAMA BEKLİYORLAR
Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde elektrik elektronik mühendisliği okurken tanışan D.Ö, ve M.A, mezun olduktan sonra KPSS’ye hazırlandı. Bu arada nişanlanan çift, sınavdan 75 ve 80 puan aldı. Ancak bu puanlar atanmalarına yetmedi. Nişanlı çift, “Evlilik hayallerimizi sürekli erteledik. Bu gidişle evlilik hayal olacak” diye konuştu.