2015 AÖF Kredili Sistem Hakkında Her Şey!
Aöf Kredili Sistem Sınıf Geçme Kredili sistemin hayatımıza girmesiyle aöf de sınıf geçme sistemindede ufak değişiklikler oluştu.
Aşağıda bunları size anlatmaya çalışacağım. Sorularınız olursa konunun içine cevap oalrak yazarsanız elimden geldiğince sizlere yardımcı olmaya çalışırım.
Kredili Sistem Ders Geçme: Bir dersten geçmek için o dersin dönem sonunda ki harf notuna bakılır. Eğer Dönem sonu notunuz CC ve üzeri ise o dersi geçmişsiniz demektir. ( Ara Sınavın %30 + Dönem Sonu Sınavının %70 ‘i izin dönem sonu ders geçme notunuzdur.)
Kredili Sistem Dersten Kalma: Bir Dersten kalmak için o dersin dönem sonundaki harf notuna bakılır. Eğer Dönem sonu notunuz FF ise o dersten kalmışsınız demektir ve sonraki yıl bu dersi almanız gerekmektedir. ( FF aldığınız derslerden ortalama yöntemi ile geçememektesiniz. )
Kredili Sistem Şartlı / Koşullu Geçme: Dönem sonunda dersinizin harf notu CD, DC veya DD ise o dersten koşullu olarak geçmişsiniz demektir. Koşulu ne derseniz, Yıl sonunda Genel Not Ortalamanız 2.00 veya üzeri getirmektir.
Yıl sonunda Genel Not Ortalamanız 2.0 veya üzeri ise o derten yada derslerden geçersiniz. Yıl sonunda Genel Not Ortalamanız 2.00’ın altında gelirse o ders yada derslerden kalmışsınız demektir.
) Kredili Sistem Sınıf Geçme: Kredili sistemde sınıf kavramı ortadan kaldırılmış ve dönem kavramı getirilmiştir. Alt dönemlerden dersiniz olmadıkça üst dönemlerden ders alabilmektesiniz. Kredili sistemde ders ve sınıf geçmeyi basit olarak anlatmaya çalıştım. Yine aklınıza takılan hususlar olursa konunun altına cevap olarak yazarsanız elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.